Bouchra Boudoua

Designer Bouchra Boudoua

De inspiratie achter het werk van Bouchra Boudoua is een combinatie uit haar jeugd en haar huidige leefomgeving. Van haar reizen door Marokko verzamelt ze grafische informatie die ze omzet in patronen en uiteindelijk vertaalt in het keramiek.

De grootste inspiratiebron is de eenvoud, authenticiteit en de levensstijl van de plattelandsgebieden in Marokko. De snelle samenleving waarin we nu leven is het werken met klei voor Bouchra niet alleen een manier om verbinding te maken met de aarde, maar ook een gelegenheid om in contact te staan met één van de oudste vormen van ambacht.

De prachtige Skoura serviescollectie is gemaakt in samenwerking met Marokkaanse pottenbakkers. Het is gemaakt van lokaal geproduceerde klei uit de Ourika-vallei en is geïnspireerd op oude lemen huizen in Berber-dorpen in het Atlasgebergte van Marokko. De ongeglazuurde terracotta en de natuurlijke materialen zijn een eerbetoon aan de Berber-levensstijl: eenvoudig, natuurlijk en authentiek.
Bouchra Boudoua probeert het traditionele Marokkaanse vakmanschap te behouden door middel van diverse samenwerkingen aan te gaan met lok ale ambachtslieden. Al het servies is handgemaakt in Marokko en kunnen kleine oneffenheden bevatten die moeten worden gewaardeerd en gekoesterd, omdat ze de essentie zijn van het handwerk. Elk stuk is uniek.